Vägen till Fadern

Vägen till Fadern:
"Jesus svarade: 'Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig'" (Joh 14:6)

"Allt har min fader anförtrott åt mig. Och ingen känner Sonen, utom Fadern, och ingen känner Fadern, utom Sonen och den som Sonen vill uppenbara honom för" (Matt 11:27).

Jesu missionsbefallning

 




De elva lärjungarna begav sig till det berg i Galileen dit Jesus hade befallt de att gå. Och när de såg honom, tillbad de honom, men andra tvivlade. Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: " Jag har fått all makt i himlen och på Jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!  Döp de i faderns och sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.

Jesus uppstår ur graven

Efter sabbaten, i gryningen den första veckodagen, gick Maria fram från Magdala och denandra Maria för att besöka graven. Och se, då blev det en stor jordbävning, ty en Herrens ängel steg ner från himlen. Han gick fram och rullade bort stenen och satte sig på den. Hans utseende var som blixten, och hans kläder var vita som snö. Vakterna skakade av skräck för honom och blev som döda. Ängeln sa till kvinnorna: " Var inte förskräckta! Jag vet att ni söker Jesus, den korsfäste. Han är inte här. Han har uppstått, så som han har sagt. Kom och se platsen där han låg! Och gå genast och säg till hans lärjungar att han har uppstått från de döda. och se, han går före er till Galileen. Där kommer ni att få se honom. Jag har nu sagt det till er. "

???


VILKEN AV DOM SKA JAG HA SOM HEADER ?? :D



Jesus är alltid med oss

 

Jesus finns i alla våra hjärtan. Han är alltid med oss och beskyddar oss från det onda och lär oss det rätta.

Bön på jobbet

Gode Gud, jag kommer inte att hinna tänka på
dig under arbetsdagen i dag, men jag vet att du
är med mig. Tack att du leder mig hela dagen!
Herre, gör mig klar och skärpt, så att jag inte gör
fel nu!

Gode Gud, detta förstår jag inte! Ge mig vishet!

Jag hinner inte! Jag är så stressad. Helige
Ande, gör mig lugn och avspänd.

Herre, jag förstår mig inte på min kollega.
Förlåt att jag blir arg och känner mig sårad.
Hjälp mig att få kärlek till denna person och se
henne/honom med dina ögon.


Bön om hjälp och beskydd

Jag lyfter mina ögon upp till bergen.
Varifrån skall min hjälp komma?
Min hjälp kommer från Herren,
som har gjort himmel och jord.
Inte skall han låta din fot vackla,
inte slumrar han som bevarar dig.
ej, han som bevarar Israel,
han slumrar inte, han sover inte.
Herren bevarar dig,
Herren är ditt skydd
på din högra sida.
Solen skall inte skada dig om dagen,
och inte månen om natten.
Herren skall bevara dig från allt ont,
han skall bevara din själ.
Herren skall bevara din utgång och din ingång
från nu och till evig tid.

Jesus går på vatten

Strax därefter befallde han sina lärjungar att stiga i båten och före honom fara till andra sidan sjön, medan han själv sände i väg folket. Sedan gick han upp på berget för att få vara för sig själv och be. När det blev kväll, var han ensam där. Båten befann sig redan många stadier* från landet och var hårt ansatt av vågorna, eftersom vinden låg emot. Vid fjärde nattväkten* kom Jesus till dem, gående på sjön. När lärjungarna fick se honom gå på sjön, blev de förskräckta och sade:´´De är vålnad´´ Och de skrek , så rädda var de.Men genast sade Jesus till dom:´´Var lugna. Det är jag. Var inte rädda.´´ Petrus sade: ´´Herre, hjälp mig!´´ Genast räckte Jesus ut handen och grep tag i honom och sade:´´Så lite trod u har!Varför tvivlade du?´´ De steg i båten och vinden lade sig. Och de som var i båten tillbad honom och sade:´´Du är verkligen Guds son.´´

Jesus mättar fem tusen män

När Jesus hörde detta, for han med båt därifrån till en enslig plats, där de kunde vara för sig själva. Men folket fick höra det och följde efter honom till fots från städerna. När han steg ur båten , fick han se en stor folkskara, och han förbarmade sig över dem och botade de sjuka bland dem. På kvällen kom lärjungarna fram till honom och sade:´´Platsen här ligger ensligt till, och det är redan sent. Sänd i väg folket, så att de kan gå in i byarna och köpa sig mat.´´ Jesus sade till dem: ´´De behöver inte gå härifrån. Ge ni dem att äta.´´De svarade: Vi har bara fem bröd och två fiskar, såg upp mot himlen, tackade Gud,* bröt bröden och gav dem till lärjungarna, och de gav dem till folket. Alla åt och blev mätta, och lärjungarna plockade upp de överblivna styckena, tolv korgar fulla. De som hade ätit var omkring fem tusen män, förutom kvinnor och barn.



Johannes döparens död

Vid den tiden fick landsfursten Herodes* höra ryktet om Jesus, och sade till sina tjänare.´´ Det är Johannes 'döparen som har uppstått från de döda, och därför verkar dessa krafter i honom.´´Herodes hade nämnligen låtit gripa Johannes och slå honom i bojor och sätta honom i fängelse för Herodias skull, som var gift med hans bror Filippus. Ty Johannes hade sagt till Herodes:´´Det är inte tillåtet* för dig att ha henne.´´ Herodes ville döda honom, men han var rädd för folketm eftersom man ansåg att Johannes var profet. Så kom Herodes födelsedag, och Herodias dotter dansade inför gästerna. Herodes blev mycket förtjust och svor på att han skulle ge henne vad hon än begärde. Hon intalades då av sin mor och säga:´´Ge mig här på ett fat Johannes Döparens huvud!´´ Fastän kungen var bedrövad över sin ed inför gästerna, befallde han att hon skulle få det. Och han lät halshugga Johannes i fängelset. Man bar in Johannes huvud på ett fat och gav det åt den lilla flickan, och hon bar det till sin mamma. Johannes lärjungar kom och tog den döda kroppen och begravde den. Sedan gick de och berättade alltsammans för Jesus.



Jesus avvisas i Nasaret

När Jesus hade avslutat dessa liknelser, lämnade han platsen. Han kom till sin hemstad och undervisade dem i deras synagoga, och de blev mycket förvånade och sade:´´Varifrån har han fått denna vishet och dessa kraftgärningar? Är det inte snickarens son? Heter inte hans mor Maria och hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas? Och bor inte alla hans systrar här hos oss? Varifrån har han fått allt detta?´´Och de tog anstöt honom. Men Jesus sade till dem:´´En profet är alltid föraktad i sin hemstad och i sin egen familj.´´ Och han gjorde inte många kraftgärningar där , eftersom de inte trodde honom.




Liknelsen om fisknoten

Himmelriket är vidare likt en not som kastas i sjön och fångar fisk av alla slag. När den blir full, drar man upp den på stranden och sätter sig ner och samlar de goda fiskarna i kärl, men de dåliga kastar man bort. Så skall det vara vid tidsålderns slut. Änglarna skall gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga och kasta dom i den brinnande ugnen. Där skall man gråta och skära tänder. Har ni förstått allt detta?´´De svarade honom: ´´Ja´´. Då sade han till dem:´´Därför är varje skiftlärd, som har blivit en himmelrikets lärjunge, lik en man som ur sitt förråd hämtar fram både nytt och gammalt.´´

förlåt

hejsvej , förlåt för att jag inte uppdaterat den här bloggen på ett bra tag nu :(
men jag MÅSTE skärpa mig .. eftersom madde är bortrest .. med det fixar sig :D

RSS 2.0